İzmir’in Foça İlçesi’nde gönüllü öğretmenler kamu personelinin maske ihtiyacını karşılamak için makina başı yaptı. Halk Eğitim Merkezi kurs odalarında günde ortalama 400 maske üretiliyor. Gönüllülerin teslim ettiği sayı şimdiden 12 bini geçti.
Çoğunluğu Halk Eğitim Merkezi büny
esinde görev yapan öğretmenlerden oluşan toplam 25 gönüllü arasında usta öğreticiler ve kursiyerlerde yer alıyor. Malzemeler Foça Kaymakamlığı’nca temin ediliyor. Biçki dikiş kurslarında kullanılan dikiş makineleri, ütüler ve diğer araçlarla iki kurs sınıfı hızlı üretim yapan atölyelere dönüştürülmüş durumda. Sınıflarda kalabalık olmaması, sosyal mesafenin korunabilmesi için gönüllüler ayrı iki grup halinde çalışıyor. Bir gün çalışan grup ertesi gün dinleniyor. Üretilen maskeler steril hale getirilip tekrar tekrar kullanılabiliyor.
SERİ ÜRETİM MAKİNAMIZ YOK EL İŞÇİLİĞİYLE DİKİYORUZ
Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Bulut talebin Foça Kaymakamı Ali Çetin’den geldiğini, gönüllülerin tereddütsüz evetleriyle bir buçuk ayı aşkın bir süredir üretimin sürdüğünü söyledi. Kemal Bulut; “İlçemizdeki kamu kurumlarında görev yapan personelin ihtiyacını karşılamak üzere maske dikimi gerçekleştiriyoruz. Kaymakamlığımızın talebi üzerine başladık. Nisan Ayı’nın hemen başında başlamıştık. Şu ana kadar 12 bin maske dikmiş olduk. Bunlar hergün hem dikiliyor, hem günlük olarak kamu kurumlarındaki görevli personellere dağıtılıyor. Orijinal maskelik kumaştan dikiyoruz. Çift katlı olarak dikiyoruz. Tabii seri üretim yapan makinaya sahip değiliz. El işçiliğiyle dikiyoruz. Steril şartlarda bu çalışmayı yürütmeye çalışıyoruz. Ortamlarımız günlük olarak sterilize ediliyor. Arkadaşlarımız hijyen koşullarına azami uyuyor. Bu şartlarda, sağlıklı şartlarda çalışmaya çalışıyoruz. Dikime katılan gönüllü sayımız 24 – 25 kişi var. Ama biz burada sağlıklı çalışma şartlarına uygun olarak çalışabilmek için 12 – 14 kişi aralığında çalışıyoruz. Dinlendirmek te gerekiyor. Çünkü yorgunluk oluşuyor. Günlük ortalama 400 maske üretiyoruz. Bu bazen 400’ün 20 -30 altına düşüyor, bazen 500’ü buluyor. Maske dikenler bizim öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimiz ve kursiyerlerimizden oluşuyor. Tamamen gönüllü bir çalışma grubu. İlçemizdeki ihtiyacı karşılamak üzere kendi gönüllü olarak katılan arkadaşlarımızdan oluşan bir grup. Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz yaptığımız çalışmalara destek veriyor. Bizler üretip, ilçedeki kamu personelinin maske ihtiyacını gidermek için sürekli, her gün, yaklaşık bir buçuk aya yakın bir süredir üretmeye devam ediyoruz. Malzemeler Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından temin edildi. Biz dikip, günlük dağıtımını da kamu kurumlarının personel sayılarına göre, ihtiyacına göre yapıyoruz. “ dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder